Na hlavný obsah

A belső égésű motorok betiltásának elutasítására szólította fel a kormányfőt az SaS

Az ellenzéki SaS felszólította Eduard Heger megbízott miniszterelnököt, hogy utasítsa el az Európai Unió azon javaslatát, amely 2035-től teljesen betiltja a belső égésű motorral rendelkező új gépkocsik értékesítését.

Richard Sulík
Foto: SITA

Az ellenzéki SaS felszólította Eduard Heger megbízott miniszterelnököt, hogy utasítsa el az Európai Unió azon javaslatát, amely 2035-től teljesen betiltja a belső égésű motorral rendelkező új gépkocsik értékesítését. Amint arra a párt elnöke, Richard Sulík március 14-i, keddi sajtótájékoztatóján rámutatott, a legtöbb háztartás nem engedheti majd meg magának elektromos autó vásárlását, és ez a szlovák autóiparra is negatív hatással lesz.

„Szeretném felszólítani Eduard Heger megbízott miniszterelnököt, hogy tegye világossá, Szlovákia miként kíván hozzáállni a kérdéshez, álláspontját fejtse ki, s ha lehetséges, ne egyezzen bele a belső égésű motorok értékesítésének tilalmába” – mondta Sulík, aki szerint a miniszterelnök és az ideiglenesen kinevezett környezetvédelmi miniszter, Ján Budaj is túl könnyelműen ért egyet mindennel, ami Brüsszelből jön.

„Ebben az esetben valóban nagyon kívánatos lenne csatlakozni a javaslatot gátoló Németország, Olaszország, Lengyelország és Csehország alkotta kisebbséghez“ – jegyezte meg Sulík.

A belső égésű motorok betiltását február 14-én hagyta jóvá az Európai Parlament, de ezt a döntést legutóbb Németország ellenezte, amely a belső égésű motorok szintetikus üzemanyagokkal történő gyártásának fenntartását követeli. Ezért az EU Tanácsának svéd elnöksége elhalasztotta a javaslat végső szavazását.

A volt gazdasági miniszter Sulík utódját, Karel Hirmant is bírálta. A liberálisok vezetője szerint a Volkswagen akkumulátorgyárának tervezett közép-európai építése kapcsán Hirman „letette a fegyvert„, és sem ezzel, sem más befektetőkkel nem folytat tárgyalásokat egy esetleges vágsellyei ipari parki beruházásról.

Sulík felhívta a figyelmet a szlovák autóipar versenyképességének esetleges csökkenésére abban az esetben, ha Szlovákiában nem sikerül biztosítani az elektromos autók akkumulátorainak gyártását. Szerinte tekintettel az akkumulátorok súlyára és a más országokban történő gyártásból fakadó magasabb szállítási költségekre, nem lesz olyan kifizetődő elektromos autókat gyártani Szlovákiában.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban