Na hlavný obsah

Napokon belül eleshet Bahmut városa

Az elmúlt hónapokban Bahmutról szólt szinte minden az orosz-ukrán konfliktust érintő hír. A hetvenezres bányászváros elfoglalása mára egy abszolút presztízskérdéssé vált orosz részről, mert gyakorlati haszna a romokról készül felvételek alapaján aligha lehet.

Napokon belül eleshet Bahmut városa

A fokozatosan megindított orosz ellenoffenzíva, egyelőre bár kisebb-nagyobb terültnyereséget elkönyvelhet, sem stratégiai, sem taktikai célokat nem semlegesített. Komoly hatása van viszont az ukrán hadseregen tartott nyomást tekintve. Ha távolabbról vizsgáljuk a jelenlegi helyzetet egyik fél sem volt képes az elmúlt hetekben kimozdulni pozícióiból és bár a frontokon tapasztalható a szokásos „hullámzás” hathatós eredményt egyik fél sem képes elérni.

A háború egészét tekintve talán az egyetlen igazán érdekes hír, hogy a New York Times hírszerzési forrásokra hivatkozva jelentetett meg egy cikket, ami szerint kilátásba helyezték annak valószínűségét, hogy egy „ukránbarát csoport” lehet felelős az Északi Áramlat gázvezetékek ellen elkövetett szabotázsakciókért.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban