Na hlavný obsah

Heger nem zárta ki, hogy pártja a Demokrati nagyobb koalícióként indulna a választásokon

A megbízott miniszterelnök arról beszélt, hogy " Szlovákiában elég demokratikusan gondolkodó választó van, aki a centrumpolitikát akarja támogatni".

Heger nem zárta ki, hogy pártja a Demokrati nagyobb koalícióként indulna a választásokon
Eduard Heger Foto: TASR/Pavol Zachar

A megbízott kormányfő, Eduard Heger a Joj Tv politikai műsorában nem zárta ki annak lehetőségét, hogy pártja a Demokrati nagyobb koalícióként indulna az előrehozott választásokon. Hozzátette, hogy egyéni partnerekkel és politikai entitásokkal is tárgyalnak ebben az irányban. Igor Matovičról (OĽaNO) azt mondta, hogy kész a politikai párbajra.

Heger szerint az egyes politikai pártokkal való együttműködés kizárása nem a helyes út az előrehozott parlamenti választásokon. „Úgy gondolom, hogy Szlovákiában elég demokratikusan gondolkodó választó van, aki a centrumpolitikát akarja támogatni“ – mondta. Heger nyilatkozott a MiG-29-es vadászgépek esetleges ukrajnai szállításáról is.

Megjegyezte, hogy jelenleg a parlamenti határozat elfogadására várnak, ami szerinte a leggyorsabb út. Ugyanakkor hozzátette, szerinte nincs szükség arra, hogy a köztársasági elnök döntsön erről.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban