Na hlavný obsah

Az egészségügyi minisztérium három felhívással tervezi bővíteni a mentális egészségügy helyreállítási tervét

Három felhívással bővitenné a mentális egészségügyre vonatkozó helyreállítási tervet a szaktárca. Az előzetes tervek szerint nem kell speciális szakmai háttér ahhoz, hogy a pályázók autizmusra szakosodjanak a pályázók.

Az egészségügyi minisztérium három felhívással tervezi bővíteni a mentális egészségügy helyreállítási tervét
Foto: TASR/Henrich Mišovič

Az egészségügyi minisztérium három felhívással bővitenné a mentális egészségügyre vonatkozó helyreállítási tervet. Az egészségügyi tárca lehetővé kívánja tenni, hogy a pályázók szélesebb köre részesülhessen az alapokból, és egyszerűsíteni kívánja a pályázati eljárást.

A változások az autizmus spektrumzavar kezelésére szakosodott központok és a pszichoszociális központok létesítésére, illetve a pszichiátriai fekvőbeteg-ellátó egységek hálózatának kibővítésére irányuló pályázati felhívásokat érintik.

Az egészségügyi szolgáltatók mostantól részt vehetnek az autizmus spektrumzavarra szakosodott központok létrehozására irányuló felhívásban.

„Eredetileg a feltételekhez szakmai specializációk – pszichiátria, gyermekpszichiátria, pszichológia vagy gyógypedagógia – is szükségesek voltak“ – magyarázta a minisztérium kommunikációs osztálya.

A pályázóknak nem kell speciális szakmai háttérrel rendelkezniük. „Ebben az esetben is elegendő lesz a feltételek egyikének teljesítéséhez, hogy a kérelmező már meglévő egészségügyi szolgáltató“ – tette hozzá a minisztérium.

A minisztérium a felhívást a pszichiátriai kórházak hálózatának kibővítésére is kiterjesztette. Az érdeklődők 2023. március 31-ig jelentkezhetnek.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban