Na hlavný obsah

A választások júniusi időpontja az államfő kezében van, még ha nem is szeretné

Richard Sulík SaS-elnök is rámutatott: ha az államfő hivatalnokkormányt nevez ki, akkor gyakorlatilag az egész parlament – az SaS-szel együtt - megszavazza az előrehozott választások júniusi időpontját.

Foto: SITA

A választások júniusi időpontja Zuzana Čaputová államfő kezében van – állítja az SaS. Richard Sulík pártelnök rámutatott: ha az államfő hivatalnokkormányt nevez ki, akkor gyakorlatilag az egész parlament – az SaS-szel együtt – megszavazza az előrehozott választások júniusi időpontját.

„Ismét elmondtuk, hogy a júniusi időponttal is egyet fogunk érteni, ha sikerül megegyezni a volt koalíciós partnerekkel. Ennek kapcsán még egy találkozót is összehívtunk, amelyre az OĽaNO és a Za ľudí képviselői közül senki sem jött el. Igor Matovič kijelentése azonban, mely szerint akkor fognak egyetérteni a júniusi időponttal, ha az államfő hivatalnokkormányt nevez ki, az egész helyzetet megváltoztatja” – magyarázta Sulík.

Az SaS elnöke szerint a helyzetet az államfő a hivatalnokkormány kinevezésével tudja megoldani, mert ezt követően a képviselők a választások korábbi megtartására szavaznának. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban