Na hlavný obsah

Már folyósítják a magasabb szociális juttatásokat a munkaügyi hivatalok

Január elejétől emelkedett az anyagi szükséghelyzetben élők segélye, a gyermekgondozási segély, a bányászoknak járó kárpótlás és a családi pótlék.

Karol Zimmer
Foto: TASR

A munka-, szociális és családügyi hivatalok február 15-étől, szerdától folyósítják a megemelt szociális juttatásokat.

Január eleje óta emelkedett az anyagi szükséghelyzetben élők segélye, a gyermekgondozási segély, a bányászoknak járó kárpótlás és a családi pótlék – tájékoztatott a Munka-, Szociális és Családügyi Központ (ÚPSVaR) sajtóosztályának munkatársa, Marianna Šebová.

„Pozitív hír a szülők számára, hogy februártól egy gyermek esetében 30 euróval nő a családi költségvetés. Egyúttal megmarad az első osztályos gyermekek után járó egyszeri, emelt szintű iskolakezdési támogatás, amelynek összegét 110 euróra kerekítették” – számszerűsítette az ÚPSVaR szolgálati hivatalának vezérigazgatója és főtitkára, Karol Zimmer. Ezt az összeget októberben fizetik ki.

Az állami szociális juttatásokat és a különféle pénzbeli hozzájárulásokat mindig visszamenőleg, azaz az előző hónap vonatkozásában fizetik ki – ismertették az ÚPSVaR képviselői. „A konkrét időpont attól függően változik, hogy a polgárok a folyósítás melyik módját választották” – magyarázta Šebová. Számlára utalás esetén február 15-től, postai úton történő kézbesítés esetén pedig február 20-tól 27-ig történik meg a kifizetés.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban