Na hlavný obsah

Jogi eljárást indít Gyimesi György ellen Rigó Konrád

Az OĽaNO parlamenti képviselője beteg embernek nevezte a Szövetség Híd-platformjának az elnökét.

Jogi eljárást indít Gyimesi György ellen Rigó Konrád
Foto: TASR

Rigó Konrád, a Szövetség Híd-platformjának elnöke a Pátria Rádió keddi Reggeli c. műsorában kijelentette, jogi eljárást indít Gyimesi György (OĽaNO) ellen azon nemrégi kijelentése végett, amelyben Rigót – az ő családi problémáira hivatkozva – beteg embernek nevezte, megkérdőjelezve ezzel józan ítélőképességét.

Gyimesi György azon facebook-bejegyzésre reagált így, amelyikben Rigó – Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter magyar revízióval kapcsolatos kijelentései, valamint Gyimesi és Matovič erre való reakciója kapcsán – úgy fogalmazott, „A szlovák populista politikai nagymesterei, Igor Matovič és Gyimesi György Rastislav Káčer külügyminiszter nagyon szerencsétlen kijelentéseire adott reakciójukkal előhúzták a magyar kártyát és beledobták a választási kampány szorítójába.”

Gyimesi a bejegyzésre úgy reagált, szerinte Rigó és családja az utóbbi időben sok tragédián mentek keresztül, és ez „nyomot hagyott Rigó pszichikai állapotán, beteg embereket pedig nem illik sértegetni”.

Forró Krisztián, a Szövetség vezetője Gyimesi szavaira úgy reagált, minden olyan megnyilvánulást, ami bárkinek a családjával kapcsolatos a politikában, messzemenően elutasítja.

Gyimesi György szavaitól a hétvégén a Bázis Irodalmi és Művészeti Egyesület tagjai is elhatárolódtak. „A Bázis tagjai szolidaritásukat fejezik ki Rigó Konráddal és családjával, és arra kérik a szlovákiai magyar közélet szereplőit, határolódjanak el a gyűlöletbeszédtől” – olvasható a szervezet közleményében.

(Pátria, Bázis, Újszó)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban