Na hlavný obsah

Rigó szerint nem Káčer, hanem Matovič és Gyimesi húzta elő a magyarkártyát

Igor Matovič kijelentésére, hogy Rastislav Kácer, szlovák külügyminiszter előhúzta a magyarkártyát a Szövetség Híd-platformjának elnöke, Rigó Konrád úgy reagált: azt Igor Matovič és Gyimesi György húzta elő és kifogásolta, hogy valaki a szlovákiai magyarok nevében sértődik meg. Menczer Tamás magyar külügyi államtitkár berendelte Pozsony budapesti nagykövetét és úgy fogalmazott: a magyar-szlovák kapcsolatok vannak annyira erősek, hogy „túlélik az olyan figurákat, mint a szlovák külügyminiszter.” Káčer nem kér elnézést, mert mint leszögezte, amit mondott az a konkért politikai kritikája volt. "Hiszek a harmóniában" - jelentette ki.

Rigó Konrád
Foto: TASR

Igor Matovič kijelentésére, miszerint Rastislav Kácer, szlovák külügyminiszter előhúzta a magyarkártyát a Szövetség Híd-platformjának elnöke, Rigó Konrád úgy reagált: azt Igor Matovič és Gyimesi György húzta elő.

Rigó kifogásolta, hogy valaki a szlovákiai magyarok nevében sértődik meg.

„Ugyanúgy nem szeretem, ha valaki a kampányban akar minket felhasználni és kihasználni. Újra itt a magyarkártya. Igor Matovič és Gyimesi György, a szlovák populista bulvárpolitika nagymesterei húzták elő és dobták a politikai ring közepére azzal, ahogy Rastislav Káčer külügyminiszter szerencsétlen nyilatkozatára reagáltak” – írta Rigó az állásfoglalásában.

Rastislav Káčer kijelentései miatt berendelte a szlovák nagykövetet Menczer Tamás magyar külügyi államtitkár.

„Európa nagy válságokkal néz szembe, ilyenkor józan politikusokra van szükség, Szlovákia jelenlegi külügyminisztere nem ilyen – közölte közösségi oldalán a magyar államtitkár.

Menczer Tamás azt mondta Szlovákia budapesti nagykövetének, hogy Rastislav Káčer mondatai: „elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok.”

Egyúttal hozzátette, a magyar-szlovák kapcsolatok a V4-es szövetségen belül vannak annyira erősek, hogy mint fogalmazott: „túlélik az olyan figurákat, mint a szlovák külügyminiszter.”

Rastislav Kácer időközben úgy nyilatkozott, nem kér elnézést Magyarországtól. „Nem kritizálom a magyarokat. Ez a konkrét politika kritikája. Ezer éve élnek itt együtt szlovákok és magyarok, és továbbra is fognak. Hiszek a harmóniában” – jelentette ki a szlovák diplomácia feje.

(TASR, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban