Na hlavný obsah

Szövetség: Elutasítjuk Káčer miniszter kijelentéseit

Kategorikusan elutasítjuk, hogy bárki cinikusan riogasson Magyarországgal, és veszélybe sodorja a szlovákiai magyarokat - jelentette ki sajtótájékoztatóján Forró Krisztián, a Szövetség elnöke.

Foto: depositphotos.com

Kategorikusan elutasítjuk, hogy bárki cinikusan riogasson Magyarországgal, és veszélybe sodorja a szlovákiai magyarokat – jelentette ki sajtótájékoztatóján Forró Krisztián, a Szövetség elnöke

“A Szövetség egyöntetű véleménye, hogy elutasítjuk Káčer miniszter kijelentését” – hangsúlyozta Forró az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón, többször is megismételve, hogy a Híd-platform is csatlakozott az elutasításhoz – olvasható a Napunkon.

“Követeljük, hogy a nyugati politikai kultúrából kiindulva, melyre a miniszter hivatkozik, vállalja a felelősséget, és mondjon le, vagy hívják vissza. S ha van bizonyítéka arra, amit állított, mutassa be őket, ha nincs ilyen a birtokában, akkor távozzon” – mondta Forró.

A Szövetség felkérte a demokratikus pártokat, hogy utasítsák vissza Káčer kijelentéseit, és Forró szerint többen csatlakoznak ehhez a felhíváshoz.

Forrót arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Gyimesi György, az OĽaNO képviselője durván és személyeskedő módon támadta Rigó Konrádot, a párt Híd-platformjának vezetőjét. Forró erre azt mondta, minden olyan támadást elutasít, hogy bárkinek a családját bevonják a politikai harcokba.

Azt azonban, hogy ezek után el tudja-e képzelni Gyimesit a Szövetség listáján, nem zárta ki egyértelműen.

(Napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban