Na hlavný obsah

Fico: Botrányos az Imreczére kiszabott büntetés

Robert Fico Smer-SD-elnök és ex-kormányfő szerint a Pénzügyi Hatóság volt vezetőjére, František Imreczére kiszabott feltételes börtönbüntetés és pénzbírság célja az ellenzék kriminalizálása.

Robert Fico
Foto: TASR

„František Imrecze bűnbánó tanú megbüntetése olyan botrányos egyezség eredménye, amelynek célja az ellenzék kriminalizálása” – jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke a Pénzügyi Hatóság (FS) volt vezetőjére kiszabott feltételes börtönbüntetés és pénzbüntetés kapcsán.

A volt miniszterelnök rámutatott, hogy a megállapodás és annak jóváhagyása mögött a rendőrség, az ügyészség és a bíróság tagjai állnak, akik szerinte üldözik a politikai ellenzéket.

Robert Fico szerint Imrecze „visszautasíthatatlan ajánlatot“ kapott ezektől a személyektől: ha feljelenti az ellenzék képviselőit, cserébe szabadlábon maradhat.

Nincs olyan közvetlen vagy közvetett bizonyíték, amely alátámasztaná František Imrecze állításainak igazságtartalmát. Vannak ellenben más, az ügy szempontjából releváns bizonyítékok, amelyek ellentmondanak annak, amit állít, vagy cáfolják az általa elmondottakat“ – mutatott rá Fico.

Közölte, szerinte az ellenzék megsemmisítésére irányuló erőfeszítések bizonyítéka, hogy a rendőrség és a különleges ügyészség nem vizsgálta ezeket a kételyeket.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban