Na hlavný obsah

Elérkezett a félévi bizonyítványok átadásának ideje

Január 31-én, kedden több mint 717 ezer alap- és középiskolás diák veszi át a 2022/2023-as tanév első tanulmányi félévének papírra vetett mérlegét. Hatvannégyezer elsős számára ez lesz az első ilyen alkalom.

Bizonyítványosztás 2023. január 31-én, Kassán a város egyik alapiskolájában.
Foto: TASR

Január 31-én, kedden több mint 717 ezer alap- és középiskolás diák veszi át a 2022/2023-as tanév első félévének papírra vetett mérlegét. Hatvannégyezer elsős számára a félévi bizonyítvány jelenti tudása első átfogó kiértékelését.

Összesen 2 344 alapiskola 504 501 tanulója és 872 középiskola 212 616 diákja kapja meg osztályfőnöke kezéből bizonyítványát – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációért és marketingért felelős osztálya.

A félévi bizonyítványok átvételét követően a diákokra idén nem vár a hagyományos félévi szünet, helyette – gyakorlatilag megszakítás nélkül folytatva a tanulást – február 1-jén, szerdán a nebulók azonnal belecsöppenek a második félévbe.

A legközelebbi szünet, amely a tanulókra vár a tavaszi lesz. Február 20-tól Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megye, február 27-től Besztercebánya, Zsolna és Trencsén megye, míg március 6-tól Kassa és Eperjes megye iskolásai vonulnak majd egyhetes pihenőre.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban