Na hlavný obsah

Előrehozott választások: május 27-i időpontot javasolt Robert Fico

A Smer-SD elnöke, Robert Fico nem lát okot arra, hogy csak szeptemberben tartsanak előrehozott parlamenti választásokat. Szerinte már a júniusi időpont is jelentős kompromisszum volt, a szeptemberit pedig badarságnak tartja.

Foto: TASR

Az ellenzéki Smer-SD elnöke, Robert Fico azt javasolja, hogy 2023. május 27-én tartsák meg az előrehozott parlamenti választásokat, egyúttal ismételten elutasította a koalíció javasolta szeptember végi időpontot.

A Smer-SD elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a Heger-kabinet még 2022 december végén elvesztette bizalmát a törvényhozásban, az ország vezetésére csupán ideiglenesen megbízatást kapott, hangsúlyozva, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy mindezek tükrében őszig kormányozzon.

„Semmi sem indokolja a szeptember 30-i választási időpontot“ – jelentette ki Fico, mondván, hogy a válsághelyzetekre az előrehozott választások gyors kihirdetésével kell reagálni.

„Be kell jelentenem, hogy ezt az időpontot nem tartjuk elfogadhatónak, és 2023. május 27-i előrehozott parlamenti választási időpontot javasolva módosító indítványt nyújtunk be“ – mondta Fico.

A Smer-SD elnöke hozzátette, már a júniusi dátum jelentős kompromisszum volt, a szeptemberi pedig badarság.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban