Na hlavný obsah

Álhírnek nevezte a védelmi miniszter a Leopard 2 tankok körüli híreszteléseket

A védelmi tárca visszautasítja a német médiában megjelent értesüléseket, hogy Szlovákia hajlandó lenne Ukrajnának átadni azokat a Leopard 2 tankokat, amelyeket Németországtól kap.

Álhírnek nevezte a védelmi miniszter a Leopard 2 tankok körüli híreszteléseket
Foto: TASR

Az értesülés megalapozatlan, a szövetségeseinknek nincsenek ilyen elvárásai Szlovákiával szemben – tájékoztatott a védelmi tárca állásfoglalásáról Martina Kovaľ Kakaščíková szóvivő. „A Ramsteinben tartott megbeszélések pénteki napján sem hangzott el olyan kérés Németország részéről, hogy a Leopard tankokat úgymond adjuk tovább Ukrajnának” – közölte a tárgyalások után Marian Majer védelmi államtitkár.

Azt is cáfolta, hogy az Egyesült Államoktól ígéretet kapott az ország, hogy cserébe régebbi amerikai Abrams tankokat kapna Szlovákia. Jaroslav Naď védelmi miniszter a közösségi hálón közölte, hogy egyáltalán nem tárgyaltak a tankok átadásáról. „Senki nem kérte ezt tőlünk, és nem kértünk, nem is kínáltak fel nekünk Abramsokat. Semmi sem igaz az egészből” – szögezte le Naď, álhírnek nevezve a külföldi médiában megjelent értesüléseket.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban