Na hlavný obsah

Ambrošová: Lényegesen többet fizethetnek azok a háztartások, amelyek szabályozott áron jutnak energiához

Az Energiaszolgáltatók Szövetsége szerint december közepén sem világos, hogyan biztosítják be a szolgáltatásokat az államilag szabályozott árakon.

Ambrošová: Lényegesen többet fizethetnek azok a háztartások, amelyek szabályozott áron jutnak energiához
Jana Ambrošová Foto: TASR

Lényegesen többet fizethetnek, és nem garantált az áram- és gázellátása azoknak a magánszemélyeknek és háztartásoknak, akik szabályozott áron jutnak energiához – figyelmeztet az Energiaszolgáltatók Szövetsége (ZDE).

A szövetség közleménye szerint még december közepén sem világos, hogyan biztosítják majd be a szolgáltatásokat az államilag szabályozott árakon.

Ezek az ügyfelek, akik között vannak például önkormányzatok, városok vagy lakossági kazántelepek, továbbra sem tudják, milyen kiadásokra számíthatnak jövőre. Bár az állam bejelentette, hogy segít nekik, a szükséges rendeletek és egyéb határozatok mindeddig hiányoznak” – jelentette ki Jana Ambrošová, az Energiaszolgáltatók Szövetségének elnöke.

Szerinte fennáll a veszélye annak, hogy nem lesz, aki kedvezményes áron szállítson energiát. A szövetség ezért felszólította Karel Hirman gazdasági minisztert, hogy sürgősen tegyen olyan intézkedéseket, amelyek megakadályozzák, hogy a kiszolgáltatott vásárlók árai drámai mértékben emelkedjenek, illetve, hogy ne dőljön össze az egész piac.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban