Na hlavný obsah

Moszkva: Két oroszországi repülőteret ért ukrán támadás

A rjazanyi és szaratovi légitámaszpontokat ért támadásban 3 katona életét vesztette, 4-en megsebesültek, 2 repülőgép pedig megsérült.

Moszkva: Két oroszországi repülőteret ért ukrán támadás
Mihajlo Podoljak

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn megerősítette, hogy ukrán drónok megtámadtak két oroszországi légitámaszpontot Rjazanyban és Szaratovban. A támadásban három katona életét vesztette, négyen megsebesültek, két repülőgép pedig megsérült.

Ilyen mélyen Oroszország területén nem volt eddig ukrán támadás a háború kezdete óta.

Kijev nem vállalta a felelősséget a támadásért, és nem reagált a vádakra, de Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó szerint „ha valamit kilőnek más országok légterébe, akkor előbb-utóbb ismeretlen repülő tárgyak fognak visszatérni a kiindulási pontjukra”.

A Bloomberg tudósításában emlékeztetett, hogy mindkét bázist használták arra, hogy nagy hatótávolságú rakétákat lőjenek Ukrajnára. A Reuters szerint a szaratovi bázison megtalálhatók az orosz stratégiai nukleáris erők bombázói is.

Mai aktuális hír, hogy az oroszországi Kurszk kormányzója is azzal vádolta meg az ukránokat, hogy dróntámadást indítottak a helyi repülőtér ellen. A támadás következtében egy olajtároló tartály is kigyulladt. Ukrajna nem vállalta a támadást.

(VG, TELEX, MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban