Na hlavný obsah

Folytatódik a brit tragikomédia

Nem sokat váratott magára az új brit kormány első nagy ballépése. Most a szigetország régi-új belügyminisztere, Suella Braverman feje felett gyülekeznek sötét felhők.

Folytatódik a brit tragikomédia
Suella Braverman, az Egyesült Királyság belügyminisztere. Foto: TASR/AP

Az illegális migrációba bukhat bele a régi-új brit belügyminiszter, Suella Braverman. A doveri határőrség épületénél történt incidens következtében elég nehéz hetet tudhatott maga mögött a kormány. A határőrség egyik épületét október 30-án felrobbantották, a támadásban két ember szenvedett könnyebb sérüléseket, a gyanusítottat holtan találták az esethez közel lévő benzinkúton.

A támadás indítéka egyelőre ismereten, azonban ez az incidens felvetette a menedékkérőkkel való bánásmód kérdését. A Manston migránsközpontban tapasztalható rossz körülmények miatt Bravermant teszi felelőssé a helyi konzervatív képviselő, aki lemondásra szolította fel az indiai gyökerekkel rendelkező politikust.

Braverman nem egész két hete már lemondott a belügyminiszteri tisztségéről, mert megszegte a miniszterek számára előírt magatartási kódexet. Az új miniszterelnök Rishi Sunak azonban újra kinevezte ugyanerre a pozícióra.

Az Európai Unió állampolgárainak egy része sem dőlhet hátra, ugyanis a brexit utóhatásai szó szerint milliók életét változtatták meg. 3 millió uniós állampolgár nem igényelt tartós letelepedési státuszt, így bármikor felszólíthatják őket, hogy távozzanak a szigetországból.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban