Na hlavný obsah

COVID-19: A minisztérium beindítja az oltást további Omikron-alváltozatok ellen

12 évnél idősebb személyek kaphatják első vagy második emlékeztető adagként, legkorábban 3 hónappal az utolsó adag beadása után.

COVID-19: A minisztérium beindítja az oltást további Omikron-alváltozatok ellen
Foto: Getty Images

Hétfőtől lehet felvenni a szlovákiai oltóközpontokban a védőoltások legújabb változatát, a jelenleg leginkább elterjedt omicron szubvariáns ellen fokozott védelmet nyújtó Pfizer-BioNTech BA.4-5 vakcinával. Az oltóanyag csak emlékeztető oltásra szolgál, ami azt jelenti, hogy csak olyan személyeknek adható be, akik már elvégezték az alapoltást az eredeti COVID-19 elleni vakcinákkal.

12 évnél idősebb személyek kaphatják első vagy második emlékeztető adagként, legkorábban 3 hónappal az utolsó adag beadása után. Azok, akik a közelmúltban estek át a COVID-19 betegségen, legkorábban 3 hónappal a kór leküzdését követően kaphatnak emlékeztető oltást az adaptált vakcinából.

Az oltásra jelentkezni a korona.gov.sk weboldalon vagy az NCZI, tehát az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának az oldalán lehet. Az oltást végző központok listája megtalálható az Egészségügyi Minisztérium honlapján.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban