Na hlavný obsah

A kisebbségek képviselői azt követelik, hogy az állam biztosítsa mindannyiunk biztonságát

Szlovákiának egyenrangú állampolgárok közösségévé kell válnia. Sajátos kultúránk, vallásunk, világnézetünk, szexuális irányultságunk vagy az általunk használt nyelvek senkit sem zárhatnak ki a társadalomból.

A kisebbségek képviselői azt követelik, hogy az állam biztosítsa mindannyiunk biztonságát
Foto: Danil Utyupin

A múlt szerdai pozsonyi kettős gyilkosságra reagálva a szlovákiai kisebbségek azt követelik, hogy az állam biztosítsa a kisebbségek és mindenki más biztonságát, hogy „soha többé ne fordulhasson elő hasonló“ – áll a közleményben, amelyet a szlovákiai kisebbségek képviselői között Németh Ilona és Simon Attila, a köztársasági elnök kisebbségi tanácsadói is aláírtak.

Petíciót indított a kisebbségek védelmének érdekében Rigó Konrád is, amelyet kisebbségi szervezetek és személyiségek, köztük Lovász Attila, a szlovák közmédia (RTVS) nemzetiségi adóinak igazgatója is ellátott aláírásával.

„Szlovákiának egyenrangú állampolgárok közösségévé kell válnia. Sajátos kultúránk, vallásunk, világnézetünk, szexuális irányultságunk vagy az általunk használt nyelvek senkit sem zárhatnak ki a társadalomból” – olvasható a nyilatkozatban, amelyhez egy petíció is társul.

A petíciót megtalálják a Menšiny proti nenávisti a násiliu cím alatt a mojapeticia.sk oldalon.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban