Na hlavný obsah

Azonosították a Barátság kőolajvezetéken történt szivárgás helyét

A szivárgás a kőolajvezeték északi ágának egyik szálán, az északnyugat-lengyelországi Zurawice közelében történt kedd este, emiatt a vezeték másik szálára kellett korlátozni a Németországba tartó olajszállítást.

Azonosították a Barátság kőolajvezetéken történt szivárgás helyét
Foto: MTI/Komka Péter

Azonosították a Barátság kőolajvezeték lengyelországi szakaszán történt szivárgás helyét, amely a kőolajvezeték északi ágának egyik szálán, az északnyugat-lengyelországi Zurawice közelében történt kedd este. Emiatt a vezeték másik szálára kellett korlátozni a Németországba tartó olajszállítást.

Az első, a többi között a csővezeték torzításának módja alapján tett megállapítások szerint „jelenleg nem ismertek a harmadik személyek beavatkozására utaló jelek“ – olvasható a PERN lengyel olajvezeték-üzemeltető vállalat szerda éjjeli közleményében, amit az MTI szemlézett.

Hozzátették: a további részletes elemzések célja az incidens okainak megállapítása, valamint a vezeték érintett vonalának minél gyorsabb újbóli üzembe állítása. Egyúttal elkezdték a szennyezett talaj rekultivációját. A kiömlés egy kukoricaföldön történt, távol a lakóépületektől, hatósági közlések szerint nem érintette a rétegvizeket, és a környékbeli vízforrásokat.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban