Na hlavný obsah

Gigászi hurrikánra készül Florida

250 kilométer/óra körüli maximális széllökésekkel számolnak hatóságok.

Gigászi hurrikánra készül Florida
Foto: TASR/AP

Florida nyugati partvidékén minden idők egyik legsúlyosabb hurrikánjának érkezésére készülnek, a vele járó áradásokra és jelentős károkra, 250 kilométer/óra körüli maximális széllökésekkel. Az év első komoly hurrikánja, a Ian névre keresztelt trópusi vihar nyugat felől érheti el a félsziget délnyugati részét, elsősorban Fort Myers és Tampa között.

Az amerikai hurrikánközpont (National Hurricane Center – NHC) közép-európai idő szerint este 6 órakor kiadott jelentése szerint a vihar középpontja 80 kilométerre volt a partvidéktől. A NHC előrejelzése szerint mintegy 6 méter magas hullámokra lehet számítani, amikor a hurrikán középpontja eléri a szárazföldet.

13 megyében rendeltek el bizonyos területeken és bizonyos épülettípusokra kötelező kitelepítést, valamint tucatnyi megyében ajánlották ezt nyomatékosan az ott élőknek. Ron De Santis kormányzó délelőtti sajtótájékoztatóján közölte, hogy aki a felszólítás ellenére nem hagyta el lakóhelyét, annak már késő megtenni, őket arra szólította hogy keressenek menedéket, ne tartózkodjanak a szabadban.

(portfolio)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban