Na hlavný obsah

Az energiatörvény és az egészségügyi szolgáltatókról szóló törvény módosító javaslatait is megtárgyalja kedden a parlament

Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának a ratifikálását is megtárgyalják

Az energiatörvény és az egészségügyi szolgáltatókról szóló törvény módosító javaslatait is megtárgyalja kedden a parlament
Foto: TASR

A parlament tagjai kedden többek között az energiatörvény és az egészségügyi szolgáltatókról szóló törvény módosító javaslatait, valamint Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikálását tárgyalják meg.

A kormány még idén júliusban beleegyezett a két skandináv ország NATO-csatlakozására vonatkozó jegyzőkönyvek ratifikálásába, a parlament azonban egyelőre még nem hagyta jóvá a védelmi szövetségbe való belépésüket.

Az országgyűlésnek kora délután gyorsított eljárásban kellene végleges döntést hoznia az energiatörvény módosításáról, amely kiterjesztené az állam hatáskörét energia-vészhelyzet esetén. Az állam így elegendő jogalkotási eszközzel rendelkezne, hogy rugalmasan és hatékonyan reagáljon egy esetleges szükségállapot bekövetkezésére.

Második olvasatban kerül kedden terítékre az egészségügyi dolgozók béremeléséről szóló javaslat is, amiről gyorsított eljárásban tárgyal ma a parlement. A törvényjavaslat az orvosok és egészségügyi nővérek béremelése mellett a többi egészségügyi alkalmazott, és a mentősök bérével is foglalkozik.

(SITA)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban