Na hlavný obsah

Valószínűleg Magyarország is támogatta az új szankciókat szorgalmazó állásfoglalást

Az Európai Bizottság nem kommentálta, hogy a magyar kormány konzultációt tervez indítani az Oroszországgal szembeni szankciókról.

Valószínűleg Magyarország is támogatta az új szankciókat szorgalmazó állásfoglalást
Foto: tasr

Az Európai Bizottság nem kívánta kommentálni azt, hogy a magyar kormány konzultációt kíván indítani az Oroszországgal szemben alkalmazott szankciókról. Azzal kapcsolatban pedig, hogy Magyarország ellenzi-e a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő tegnapi nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 tagállam nevében tett. Ebben pedig az szerepel, hogy a tagállamok partnereikkel együttműködve a lehető leghamarabb szankciókat terjesztenek elő Oroszországgal szemben.

Ennek értelmében pedig egyértelműen kijelenthető, hogy Magyarország is támogatta az új szankciókat szorgalmazó állásfoglalást. Az unió tagállamai tegnap abban is megegyeztek, hogy nincs értelme találkozni Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Szijjártó Péter azonban pár órával az uniós megegyezést követően mégis tárgyalt orosz kollégájával, amiről Facebook oldalán is beszámolt.

(hvg, portfolio)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban