Na hlavný obsah

Megállt az orosz előrenyomulás Liszicsanszk után

Hadműveleti szünet állt be a donyecki fronton, az Ukrajnában folyó háború során az orosz erők nem először kénytelenek lassítani, megállni, bevárni, hogy a logisztikai oszlopok kellőképpen feltöltsék a front mögötti raktárakat.

Megállt az orosz előrenyomulás Liszicsanszk után

Az orosz logisztikai hiányosságai ma már egyértelmű befolyásoló tényezője a háború menetének. A több éves technikai elhanyagoltság, korrupció a leg lényegesebb pontján akasztotta meg az egész ukrajnai offenzívát. A járművel elhanyagolt állapota, a vezetésben kialakult káoszban szertefoszlott az orosz hadseregről kialakult kép.

Szeverodonyeck és Liszicsanszk elfoglalását követően ez most újra megbosszulja magát, a kényszerszünettel olyan lehetőséget csúszik most ki oroszokkezéből, ami tovább nyújthatja a háborút. A visszavonuló ukrán erők pedig szépen bevehetik magukat a Sloviansk – Kramatorszk – Konsztantyinovka védvonalba.

Az ukránok pedig most, hogy tisztában vannak az orosz szárazföldi erők hiányosságaival, ügyesen használják ki az új HIMARS rakétarendszer képességeit. Az orosz logisztikai központok közvetlen támadásával pedig taktikai és stratégiai szinten is képesek lassítani az orosz előre nyomulását.  

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban