Na hlavný obsah

Mekkora problémát jelent a kábítószer fogyasztás az Unióban?

Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja kedden kiadott éves jelentésében arról írt, hogy megnőtt a szerhasználók száma a világjárvány kezdete óta.

Mekkora problémát jelent a kábítószer fogyasztás az Unióban?
Foto: Shutterstock

A különféle kábítószerek elérhetősége továbbra is magas az Európai Unió tagállamaiban, némely esetben még magasabb mint a világjárvány előtti időszakban – közölte kedden kiadott éves jelentésében a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja. A pandémia miatti bezártságnak köszönhetően nőtt a szerhasználók száma az unió tagországaiban. Nagyon sokan unalom elterelő stratégiaként alkalmazzák az alkohol- vagy drogfogyasztást. Problémát jelent az egyedüllét és az, hogy a lakosság egy jelentős része nem tud mit kezdenni a szabadidejével,

Az éves jelentésből az is kiderült, hogy a tavalyi évben szinte minden hétre jutott egy új pszichotropikus drog bejegyzése. A dizájnerdrogok kifejlesztése rövid időt vesz igénybe, gyorsan piacra is kerül. Az olcsó feketepiaci pedig az adja, hogy nem lehet tudni azt, hogy mit tartalmaz. Az ilyen típusú kábítószerek fogyasztása párhuzamosan csökken a megjelenésük gyakoriságával, de a szegregált társadalmi csoportok előszeretettel fogyasztják, és nagy veszélynek vannak kitéve.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban