Na hlavný obsah

Katalin hercegné és Lajos herceg fotóitól hangos a sajtó, és mi sem hallgatunk!

Az angol királyi család ha megjelenik, akkor az biztos, hogy minden szem és figyelem rájuk irányul…az persze lehet, hogy nem mindig úgy, ahogy azt ők gondolnák vagy éppen szeretnék.

II. Erzsébet uralkodásának 70. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen Lajos herceg, aki mindössze 4 éves úgy viselkedett, ahogy bármelyik másik hasonló korú gyermek az ő helyében…bármennyire is a királynő nagy eseménye volt ez, egy kisgyerek számára valljuk be, elég unalmas ennyi időt ülni. Közben pedig Katalin hercegné próbálta csitítani, ahogy azt a legtöbb anyuka meg is tenné. Az ő történetükben ott a mi valóságunk is.

Fókuszban: az anya/szülő-gyerek kapcsolat a királyi családon keresztül bemutatva

Amiről biztosan hallhatnak:

  • Tettlegesség, avagy, amit a nézők látnak, akár a királyi palota erkélyén, akár a közértben, a játszótéren
  • Miért kapott ekkora hangsúlyt? Szükségünk van a visszacsatolásra, kell a megerősítés, hogy valahol ez természetes… Vajon miért nem kaphatjuk meg ugyanezt a mikro-  és a makrokörnyezetünktől?
  • anyaként hogyan kell kezelni ilyen helyzeteket?A gyerek-szülő/anya kiszolgáltatott helyzete
  • más dolog nevetni, kinevetni  – a humor, mint feszültségoldó eszköz
  • Vilmos herceg miért maradt le a mémekről, és valóban a nők, anyák vállát nyomja még mindig a nagyobb teher ilyen esetekben? 
  • Jobb megkímélni magunkat és a gyerekeket ilyen helyzetektől vagy a gyakorlat teszi a mestert?
  • A szülő hogyan ventillálja ki magát, hogy adja ki a benne levő feszültséget,utólagos lelkiismeret-furdalás, rgó, amikor a szülőnél és szakad a cérna

Tóth Erzsébet Fanni, egyetemi oktató  társaladalomkutató, a beszÉLJ! c. könyv szerzője válaszol Gasparik Maja kérdéseire.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Podcast rovatban