Na hlavný obsah

Mikulec a menekültek integrációjára koncentrálna

A belügyminiszter megfogalmazta, hogy foglalkozni kell a menekültek hosszú távú elszállásolásával és étkeztetésével. Az integrációs csoportoknak a lehető leghamarabb megoldást kell találnia.

Mikulec a menekültek integrációjára koncentrálna
Roman Mikulec Foto: TASR/Milan Kapusta

„Az ukrajnai határon kicsit nyugodtabb a helyzet, és ezt az időt arra használjuk ki, hogy a ma már kialakult, megpályázott dolgokat megvalósítsuk, működőképessé tegyük, vagy átgondoljuk, mi vár ránk a jövőben, elsősorban a menekültek integrációjával kapcsolatban” – vázolta a miniszter. Ez egy olyan téma, amelyben más országok is érintettek.

“A háborús menekültek tartós elhelyezését illetően a megoldást az integrációs csoportnak kell kidolgoznia és javasolnia. Elhatároztuk, hogy ezzel foglalkoznunk kell, és be kell építeni ezt a témát minden olyan témakörbe, amely nem csak a menekültek érkezésével, hanem különösen azzal kapcsolatos, hogy hogyan fognak fokozatosan integrálódni a társadalomba. „

– mondta Mikulec.

Peter Ivan, a Szlovák Belügyminisztérium Válságkezelési Osztályának igazgatója elmondta, hogy ezen a héten átveszik a stratégiai személyzeti szintet, egy tárcaközi munkacsoportot, amely a Központi Válságstáb ülésének fő pontja.

„Ma kiemelt prioritásunk a humanitárius segélyek fenntarthatósága és biztosítása, valamint az Ukrajnába szükséges anyagok áramlása“ – nyilatkozta Ivan, majd hozzáfűzte, hogy a Kassa melletti Haniska humanitárius logisztikai központjában beindultak a folyamatok, és a központ készen áll nagyobb méretű humanitárius segítségnyújtásra is.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban