Na hlavný obsah

Az EU elfogadta a mesterséges intelligencia használatát szabályozó előírásokat

Ideiglenes megállapodásra jutott pénteken az Európai Unió a mesterséges intelligencia használatát szabályozó uniós előírások elfogadásáról. A döntés magában foglalja a mesterséges intelligencia kormányok általi felhasználását a biometrikus megfigyelésben, valamint az olyan népszerű AI-rendszerek szabályozását, mint a ChatGPT.

Az EU elfogadta a mesterséges intelligencia használatát szabályozó előírásokat
Police cars are parked outside the F. D. Roosevelt University Hospital, where Slovak Prime Minister Robert Fico, who was shot and injured, is treated in Banska Bystrica, central Slovakia, Wednesday, May 15, 2024. Slovak Prime Minister Robert Fico is in life-threatening condition after being wounded in a shooting after a political event Wednesday afternoon, according to his Facebook profile.(AP Photo/Denes Erdos)

A megállapodással az EU a világon először fogad el jogszabályokat a mesterséges intelligenciára vonatkozóan. Ez alapján az olyan bázismodelleknek, mint a ChatGPT és az általános célú mesterséges intelligencia rendszereknek (GPAI), átláthatósági kötelezettségeknek kell megfelelniük, mielőtt piacra kerülnének.

(euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban