Na hlavný obsah

Nagymegyeren akciózott a  NAKA

Bűnszövetség létrehozásával, bűnszövetkezetben való szervezkedéssel és támogatással, hivatali hatalommal való visszaéléssel, valamint ezzel összefüggő korrupcióval és erőszakos bűncselekményekkel vádoltak meg kilenc embert.

Nagymegyeren akciózott a  NAKA
Illusztráció Foto: TASR

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtök reggelt a Mamonár fedőnevű rendőrségi akció keretében Nagymegyeren hajtott végre több razziát. Az akció vámosokhoz kapcsolódik. Erről a TASR-t Karolína Barinková, a Rendőrségi (PPZ) szóvivője tájékoztatta.

„Az ügyben a nyomozó már kilenc személy ellen emelt vádat. Az akció során közülük nyolcat őrizetbe vettünk. Ők a pénzügyi igazgatóság tagjai voltak, konkrétan a nagymegyeri vámhivatalból” – mondta Barinková.

Bűnszervezet létrehozásával, összeesküvéssel és támogatásával, köztisztviselői hatalommal való visszaéléssel, valamint ezzel összefüggő korrupcióval és erőszakos bűncselekményekkel vádolják őket. Az akció során különböző helyiségekben  házkutatásokat is tartottak.

További információkkal egyelőre nem szolgál a rendőrség. „Az eljárás jelenleg is folyamatban van, ezért további információkkal nem lehet szolgálni“ – tette hozzá Barinková. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban