Na hlavný obsah

Ján Krošlák is a kormány bukására fog szavazni

Ahogy Martin Borguľa is, aki közvetlenül a szavazás előtt jelentette be kilépését a Sme rodina frakciójából.

Ján Krošlák is a kormány bukására fog szavazni
Foto: TASR

A Sme Rodina képviselője, Ján Krošlák is a kormány bukására fog szavazni.

„Úgy döntöttem, hogy Igor Matovič kormányának bukására szavazok. Igen, az Igor Matovič vezényelte kormány bukására, mivel ez a kormány sosem volt Eduard Hegeré, és Matovič még azután sem szűnt meg ártani az országnak, hogy lemondott a miniszterelnöki posztról“ – indokolta döntését Krošlák, egyúttal bejelentve, hogy elhagyja a Sme rodina frakcióját.

Krošlák a közösségi hálón tett bejegyzésében hangsúlyozta: „Ma nem a maffia visszatérésére és a demokrácia végére szavazok, hanem annak a szektának a távozására, amely káoszt és terrort okozott ebben az országban“.

A kormány bukását fogja támogatni Martin Borguľa is, aki közvetlenül a szavazás előtt jelentette be kilépését a Sme rodina frakciójából.

Az ĽSNS listájáról Marian Kotleba helyére érkezett képviselőnő, Slavěna Vorobelová is jelezte, hogy a kormány bukása mellett teszi le a voksát.

Az ő szavazataikkal a kormány megbuktatását indítványozó ellenzék könnyen többségbe kerülhet a szavazáson.

Krošlák és Borguľa kijelentései után Grendel Gábor (OĽaNO) házelnök-helyettes szerint egyértelmű, hogy elegendő szavazat áll rendelkezésre a törvényhozásban a kormány megbuktatására, ezért mint már korábban is, most ismételten az SaS képviselőire igyekezett hatni.

„Ha a javaslat benyújtásakor azt feltételezték, hogy nem fog megbukni a kormány, hogy ez csupán annak a többségnek a próbája, amelyre a kormány támaszkodik, akkor Borguľa és Krošlák bejelentése után már biztosra vehetik, hogy a kormány meg fog bukni, hogy szó sem lesz tesztről. Ha ez a kormány szavazataik által megbukik, akkor azt kockáztatják, hogy az SaS szavazója nem fog megbocsátani önöknek” – húzta alá Grendel.

Gyimesi György, az OĽaNO magyar képviselője a kormány elleni bizalmatlansági indítványra utalva facebook oldalára csak annyit írt, „Vége“. Igor Matovič szintén Facebook-bejegyzésben reagált a fejleményekre. Matovič úgy fogalmazott “a maffia ma megbuktatja a kormányt“.

(TASR, dennikN)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban