Na hlavný obsah

Elképesztően sikeres a lakosok adománygyűjtése az ukrán hadsereg számára

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel.

Peter Pellegrini államfői győzelme után elindult a harc a törvényhozás elnöki pozíciójáért, vannak esélyesek és a kispadról vágyakozók. Ha a kormány nem, majd mi küldünk – elképesztő sikere van a civil adománygyűjtő programnak amellyel az ukrán hadsereget támogatnák. Mire lesz elég a Magyar Szövetség elnökének Pellegrinire adott voksa? 

A Hlas nem kívánja elcseréli a házelnöki posztot más funkcióért, nem is mérlegel ilyesmit. – jelentette ki Richard Raši beruházási és informatizációs miniszter, akit a KDH is támogat. Raši Andrej Dankóról, az SNS elnökéről elmondta, nem gondolja, hogy az ő személyével lenne problémája, ellenben Danko sokkal inkább magának szánná a házelnöki széket.

Ha a kormány nem segít, akkor majd mi – ezzel a jelszóval indult Szlovákiában civil adománygyűjtés, amellyel az ukrán hadsereget akarják támogatni. Az adománygyűjtést az államfő is támogatja.

Forró Krisztián szerdán találkozott Peter Pellegrini megválasztott államfővel. Egyebek mellett a rimaszombati új kórház kérdéséről, a Somorja környéki diákok anyanyelven, magyar és szlovák nyelven, történő oktatásának fontosságáról és egy munkacsoport létrehozásáról állapodtak meg, utóbbi feladata a Beneš-dekrétumok alapján történt földelkobzásokra keres majd „jogi és törvényhozási megoldást”.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátria Rádióban. A műsort Kálmán Norbert vezette.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban