Na hlavný obsah

A Focus szerint szoros lehet az elnökválasztás eredménye

Ivan Korčok és Peter Pellegrini a Markíza televízióban folytatott államfőválasztási vitát kedd este.

A Markíza televízióban vitázott kedden este a két elnökjelölt, Ivan Korčok és Peter Pellegrini. Korčok elismételte, ellenfele azért akar államfő lenni, hogy megvédje a Fico kormányt.

Pellegrini szerint pedig Korčok egy progresszív-liberális erőközpontot akar létrehozni az elnöki palotában, amennyiben államfővé válna. Korčok bírálta Pellegrini külpolitikai nyilatkozatait, és azt, hogy ezekkel tetszelegni akar Štefan Harabin szavazói előtt.

Pellegrini azt válaszolta, Szlovákia az Európai Unió és a NATO tagja, és ezen nem kíván változtatni, viszont szeretné jobban hallatni az ország hangját, hogy ne csak passzív befogadói legyünk annak, amit Brüsszel és Washington diktál.

Korčok elutasította, hogy támogatná a vétójog eltörlését az Európai Unióban, viszont szeretné, hogy az egységes uniónak erősebb pozíciója legyen a világban.

A műsorban a Focus friss felmérését is közölték, mely szerint szoros lenne a második forduló, és abban Peter Pellegrini győzne, közel 51 százalékkal. A felmérés 1015 fős mintán készült.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban