Na hlavný obsah

Dübörög a kampányidőszak, senki nem ússza meg

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

A Magyar Szövetség elnöksége kritizálja Forró Krisztián pártelnököt, amiért a párt vezetőségét megkerülve állt ki Peter Pellegrini mellett. Lábbal szavaz a magyar? Már az államfőválasztás első fordulójában is alacsony volt a részvétel, pedig ott még magyarra is lehetett szavazni, mi lesz most? A Hlas elnöke eddig kerülte a vitahelyzeteket, most mintha már kezdeményezné őket.

Kemény bírálatok érik mostanában Forró Krisztiánt amiért az elnökséget megkerülve „biztosította Pelegrinit a magyarok támogatása felől.” Mózes Szabolcs, a Magyar Szövetség elnökségi tagja szerint Forró Krisztián hazardírozik a párt jövőjével és a magyar emberek becsületével. Mindeközben a Forró döntése megosztja még a Szövetség keménymagját is.

A kampánnyal és a Forró Krisztián plakátjain fennen hirdetett jelszavak ellenére alul reprezentált volt a szlovákiai magyar kisebbség a 2024-es államfőválasztáson. Forró Krisztián döntés pedig még inkább összezavarta a szavazótábort.

Peter Pellegrini szembesült azzal, hogy esetleg mégsem egy kényelmes vasárnap délutáni séta lesz az elnökválasztás. A második fordulóban már sokkal inkább vita orientált kampányt folytat. De az elnökjelölt mellett stábja is aktivizálta magát és ahogy arra számítani lehetett, intenzív lejárató kampány folyik opponense ellen.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátria Rádióban. A műsort Kálmán Norbert vezette.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban