Na hlavný obsah

Védelmi minisztérium: A NATO egyedülálló lehetőségeket nyit a modernizációra

A tagság több előnnyel is jár, ha kihasználjuk.

Védelmi minisztérium: A NATO egyedülálló lehetőségeket nyit a modernizációra
Foto: TASR/AP

A NATO-szövetség egyedülálló lehetőségeket nyit a modernizáció terén. Az euroatlanti struktúrákba való integráció a beruházások növekedését is hozta, megerősítette a gazdaságot és új munkalehetőségeket nyitott az emberek számára – közölte közösségi oldalán a védelmi minisztérium Szlovákia NATO-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

„Szlovákiának modern katonai felszerelésekre van szüksége, hogy hosszú távon garantálni tudja biztonságát. A szövetség egyedülálló lehetőségeket nyit a modernizációra, amelynek köszönhetően hatékonyabban tudjuk pótolni a hiányzó, felelőtlenül adományozott felszereléseket. Ezért is kifizetődő a NATO-tagságunk már 20 éve” – fogalmazott a tárca.

A minisztérium szerint a szövetséghez való csatlakozás a külföldi befektetők számára is egyértelmű jelzés volt. „A NATO-tagsággal, de a saját védelmünkbe történő felelős beruházásokkal is megerősített biztonságos környezet a hazai ipar, köztük a védelmi ipar jólétének és növekedésének kulcsa” – tette hozzá a minisztérium.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban