Na hlavný obsah

Ivan Korčok: „Szilárdan a földön állok“

A választások első körénék a nyertese kormánypárti szavazókat szeretne megszólítani a második körben

Ivan Korčok: „Szilárdan a földön állok“
Ivan Korčok felesége társaságban a nem hivatalos eredmények közzététele utáni sajtótájékoztatón. Foto: SITA/Milan Illík

„Úgy néz ki megnyertem az első kört“ – kommentálta a nem hivatalos eredményeket Ivan Korčok. Ezt nagy bátorításnak tartja, ugyanakkor megjegyezte, hogy szilárdan a földön áll.

Ivan Korčok az eredmények alapján hangsúlyozta, tisztában van a politikai realitással és azzal, hogy sokat kell dolgoznia a végső választási győzelem érdekében.

Az előtte álló kampány két hetében elsősorban azokra a kormánypárti szavazókra szeretne fókuszálni, akik elégedetlenek a magas élelmiszerárakkal, a külpolitikai irányultsággal és a Fico-kormány intézkedéseivel.

„Jobban meg akarom szólítani a kormánykoalíció azon több tízezer szavazóját, akik nem értenek egyet azzal, hogy a szlovák kormány hova rángatja Szlovákiát“ – mondta Korčok.

Az egyik újságírói kérdés azt fejtegette, vajon milyen módon szándékozik megszólítani a magyar szavazókat.

„Kellemes meglepetés és köszönöm szépen” – jelentette ki az erdményre vonatkozóan magyarul a volt külügyminiszter és kifejtette, hogy fájdalommal tölti el, ahogy a szlovákiai magyarok körében lefestették őt, mivel valójában tiszteli a magyar közösséget és támogatja a nemzeti kisebbségekről szóló törvény elfogadását.

(ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban