Na hlavný obsah

A jövő héten dönthet a bíróság Adam P. szabadlábra helyezéséről a Tupý-gyilkosság ügyében

A jövő héten dönthet a Daniel Tupý diák meggyilkolásának ügyében vádlottként szereplő Adam P. előzetes letartóztatásból való szabadon bocsátásáról a Pozsonyi Kerületi Bíróság - tájékoztatott Pavel Adamčiak, a bíróság szóvivője.

A jövő héten dönthet a bíróság Adam P. szabadlábra helyezéséről a Tupý-gyilkosság ügyében
Foto: TASR/Martin Baumann

A kerületi bíróság az ügyész által a Pozsony I Városi Bíróság decemberi ítélete ellen benyújtott panaszról fog dönteni. A városi bíróság döntése értelmében a vádlottat kiengedik az előzetes letartóztatásból.

Decemberben a városi bíróság 50 ezer euró összegű óvadékot szabott meg, az összeget Adam P. egyik családtagja fizette ki. A vádlottat nyomkövető karperec viselésére kötelezte a bíróság, tilos külföldre utaznia, és meghatározott időpontokban köteles megjelenni a kijelölt bírósági tisztviselő előtt.

Adam P. őrizetbe vették, mert félő, hogy megszökik, vagy más módon próbál kibújni a felelősségre vonás alól. A vádlott csak akkor bocsátható szabadon, ha a városi bíróság döntését a kerületi bíróság helybenhagyja.

A Daniel Tupý diák meggyilkolásának ügyében zajló tárgyalás 2023 novemberében kezdődött. A vádlott kitart ártatlansága mellett, a vallomástételt megtagadta. A főtárgyalás várhatóan januárban folytatódik.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban