Na hlavný obsah

A megamilliárdos meg a dezinfó: Musk X-e

Negyedmilliárd felhasználója van, akik naponta majdnem nyolcmilliárd percet töltenek el a felületén: nem lenne mindegy hát, milyen tartalmat kínál.

A megamilliárdos meg a dezinfó: Musk X-e
Foto: digitalportal.sita.sk

A világ egyik legfontosabb közösségi oldalát, az egykori kék madaras mikroblog-szolgáltatást azonban az új tulajdonos, Elon Musk egy évvel ezelőtti érkezése óta a szólásszabadságra hivatkozva valósággal elöntötték az álhírek és gyűlölettartalmak, a Hamász október hetediki terrortámadása óta pedig különösen elszaporodtak az antiszemita, nácibarát posztok az X-re átkeresztelt Twitteren.

Legutóbb maga a megamilliárdos megmondóember osztott meg helyeslőleg, tényleges valóságnak nevezve egy bejegyzést, amely azt állította, a zsidók gyűlöletet keltenek a fehér emberek ellen. A Fehér Ház kemény szavakkal ítélte el Muskot és „az antiszemita, rasszista gyűlölet undorító népszerűsítését” a részéről.

De ettől függetlenül is rájár a rúd az X-re, ugyanis nagy amerikai cégek felfüggesztették a hirdetéseiket a platformon, miután azok mellé Muskék Adolf Hitlert éltető, nácibarát posztokat és fehér nacionalista tartalmakat helyeztek el. De hogyan vált mostanra az X azzá, amivé?

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Nappali rovatban