Na hlavný obsah

Prágában járt Zuzana Čaputová államfő

Petr Pavel cseh köztársasági elnök és felesége csütörtökön a prágai várban fogadta Zuzana Čaputová köztársasági elnököt és élettársát, Juraj Rizmant.

Prágában járt Zuzana Čaputová államfő
Foto: Facebook

A két államfő kiemelte a Szlovákia és Csehország közötti különleges kapcsolatokat, és reményüket fejezték ki, hogy ez a kapcsolat a jövőben is megmarad.

Čaputová egy nappal a november 17-i bársonyos forradalom évfordulója előtt érkezett Prágába, hogy részt vegyen a megemlékezésen.

„A szabad média a demokrácia része. Világos, hogy a média kritizálja a politikusokat – és számunkra ez olykor kellemetlen lehet, de ez összehasonlíthatatlan azzal, hogy mekkora jelentősége van a sajtószabadságnak a demokrácia szempontjából”. … bármilyen korlátozás a demokrácia temetésének kezdetét jelentheti”– mondta csütörtökön hivatalos látogatásán Prágában Zuzana Čaputová államfő, miután virágokat helyezett el és gyertyát gyújtott a Bársonyos forradalom emlékművénél, a Nemzeti sugárúton (Národní trída).

Délután Csehországban élő szlovákokkal találkozott a Szlovák Intézetben, este pedig a Károly Egyetem hallgatóival folytatott eszmecserét a demokrácia kihívásairól.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban