Na hlavný obsah

Az izraeli hadsereg elfoglalta a Hamász katonai rendőrségének főhadiszállását

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy elfoglalta a gázavárosi parlament épületét és más, a Hamász palesztin radikális mozgalom által ellenőrzött kormányzati intézményeket.

Az izraeli hadsereg elfoglalta a Hamász katonai rendőrségének főhadiszállását
Foto: SITA/AP

Az AFP által idézett közleményben a hadsereg azt írta, hogy csapatai elfoglalták a parlamentet, a kormány épületét, a Hamász rendőrkapitányságát és egy mérnöki főiskolát, amely fegyvergyártó és -fejlesztő intézetként szolgált. A Times of Israel napilap szerint a Hamász-épületegyüttes, amelyben kiképzőbázis, parancsnoki központ, kihallgatószobák és börtöncellák vannak, szintén az izraeli hadsereg ellenőrzése alá került.

Izraeli katonák behatoltak a gázai kormányzó rezidenciájába is. Ezek az épületek Gázaváros déli részén találhatóak. Az izraeli hadsereg sajtószolgálata hétfőn arról számolt be, hogy csapatai jelentős károkat okoztak a Hamász-zászlóaljaknak a Gázai övezet északi részén. Az izraeli hadsereg ugyanakkor kijelentette, hogy ezek a zászlóaljak gyakorlatilag megszűntek szervezett katonai struktúraként létezni az enklávé ezen részén. Az izraeli védelmi miniszter már hétfő este kijelentette, hogy a Hamász elvesztette az ellenőrzést Gázaváros felett.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban