Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Az államfő felvette a kesztyűt és alkotmánybírósághoz küldte a főügyész Smerhez köthető gyanúsítottakat felmentő döntéseit és a SMER elnökét is beperelte. Közben ütésváltásre került sor a SMER és az OĽaNO vezető politikusai között.  A kampány finiséhez közeledve pedig már kikristályosodni látszik, milyen eredményre számíthatunk a parlamenti választásokon.

Alkotmánybírósághoz fordult Zuzana Čaputová államfő, amelytől az alkotmány értelmezését kérte a 363-as paragrafus használatával kapcsolatban és pert indított Robert Fico, a Smer elnöke ellen. A bírósági kereset benyújtásának okai azok a hazugságok és koholt vádak, amelyeket Fico rendszeresen terjeszt Čaputováról.

A rendőrség is foglalkozik azzal az összetűzéssel, melyre Igor Matovič OĽaNO elnök és Robert Kaliňák a Smer alelnöke között került sor szerda délelőtt Pozsonnyban. A Smer kormányhivatal épülete előtt tartott sajtótájékoztatóját zavarta meg Igor Matovič. Az OĽaNO-s politikus egy autón érkezett a helyszínre, melyre fel volt szerelve egy hangosbemondó. Igor Matovič és Robert Kaliňák között ütésváltára került sor.

A legutolsó közvéleménykutatás szerint továbbra is a SMER és Progresszív Szlovákia tűnik a két befutónak, ugyanakkor a bizonytalan pártok száma továbbra sem csökken, ahogy a magyar pártok támogatottság sem nőt, egyelőre egyik formáció sem tűnik befutónak.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban