Na hlavný obsah

Nem kompenzálja az önkormányzatokat az általuk kért módon a kormány

A kormány nem biztosítja az önkormányzatok által kért 108 millió eurós, magas energiaárak miatti kompenzációt.

Ódor Lajos
Foto: SITA

A helyzet megoldására azonban három lehetőséget ajánlott fel nekik: az úgynevezett covid-kölcsönök visszafizetésének elengedését, 54 millió euró kifizetését, illetve további adatok alapján történő individuális segítségnyújtást – jelentette be Ódor Lajos miniszterelnök, miután találkozott az önkormányzatok képviselőivel.

Jozef Božik, a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) elnöke szerint a miniszterelnök javaslatai kompromisszumot jelentenek, és a kormányfő által felajánlott összeg segíthet az önkormányzatoknak.

Richard Rybníček, a Szlovákiai Városok Uniójának (ÚMS) elnöke szerint az úgynevezett covid-hitelek elengedése sok városnak segítene.

„A kormánytól kapott kompromisszumos javaslatok segítséget jelentenek az önkormányzatoknak. Összesen 206 millió eurós támogatást tudunk összeadni, és ez a csomag jó hír az önkormányzatok számára“ – mondta Jozef Viskupič, a megyei önkormányzatokat tömörítő SK8 elnöke, hozzátéve, hogy reméli, augusztus 23-án, szerdán megszületik a végleges megállapodás.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban