Na hlavný obsah

Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt szabadon engedték

Csak Roman Stahl ex-rendőr ellen nyújtottak be őrizetbe vételi javaslatot, akit Gašpar és egy Smerhez közeli oligarcha, Norbert Bödör korrumpálásával gyanúsítanak.

Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt szabadon engedték
Foto: SITA

Stahlról vasárnap 13:00 órától kell döntenie a bírónak. Gašpar őrizetbe vételét a NAKA nyomozója javasolta, miután Gašpart pénteken korrupcióval vádolták meg. Az ügyben legalább 110 000 euró kenőpénzről van szó. A Robert Fico vezette SMER sajtó tájékozatót már Tibor Gaspar jelenlétében tartott sajtótájékoztatót. A SMER vezetője azt mondta, folytatódni fog a szennyöntögetés az ellenzékre, ők ugyanakkor jogi lépéseket dolgoznak ki Gaspar letartóztatásával kapcsolatban.

Robert Fico a rendőrség kudarcáról beszél Tibor Gašpar letartóztatása ügyében, megismételte, politikai okokból vádolták meg. Azt is kifogásolja, hogy a Smer jelöltlistáján kilencedik helyen szereplő Gašparnak nem mondták el azonnal, miért vették őrizetbe pénteken. Fico szerint Ódor Lajos kormányfőnek, aki most belügyminiszter is egyben, el kell bocsátania Hamran István rendőrfőkapitányt.

A SMER ugyanakkor az egész kormány és Ódor Lajos kudarcáról beszél. Az államfőnek is le kell vonnia a konzekvenciákat. „De köztársasági elnök az ellenzékkel szembeni tábor élén áll”– tette hozzá. Fico azt is mondta: Zuzana Čaputová „meg fogja védeni az összes csavargót”.

(dennikn.sk, ta3)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban