Na hlavný obsah

Hamran: Hagyják ki a rendőrséget a kampányból

Hamran István országos rendőrfőkapitány arra kéri a politikai pártokat, hogy ne vonják be a rendőrséget választási kampányukba.

Hamran István, 2023. augusztus 14.
Foto: SITA

Hamran István országos rendőrfőkapitány mindezt elsősorban azt követően nyilatkozta, hogy Tibor Gašpar korábbi országos rendőrfőkapitány őrizetbe vételét követően a hétvégén a Robert Fico által vezetett Smer-SD sajtótájékoztatóján, mind Hamrant, mind az ország rendőrségét támadták.

Hamran tagadja Fico azon állítását, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) minden munkatársának törölték volna a szabadságait, hogy visszahívják őket egy nagy letartóztatási hullámra készülve, pont, ahogy azt is, hogy a rendőrség a Smer-SD ellen lenne hangolva.

Emellett kitért azokra a vádakra is, hogy Gašpar letartóztatását a tervezett időpont szerint önkényesen korábban hajtották végre, szerinte ugyanis minderre csak azért került sor, mert a másik vádlott, Roman Stahl elhagyni készült az országot, és ha az eredeti időpontban mennek, akkor nem találták volna otthon.

A letartóztatás jogszerűségével kapcsolatban Hamran azt is kiemelte, hogy az egész folyamatot biztonsági kamerák rögzítették.

(denníkN)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban