Na hlavný obsah

Legkevesebb negyven ember meghalt egy pakisztáni merényletben

Legkevesebb negyven ember életét követelte tegnap egy politikai rendezvényen elkövetett robbantás Pakisztán északnyugati részén, a forrongó Hajber-Pahtunva tartományban. A sebesültek száma 150-re tehető.

Legkevesebb negyven ember meghalt egy pakisztáni merényletben
Foto: TASR

A hatóságok mindemellett jóval magasabb áldozatszámtól tartanak. „Nem tudjuk pontosan megmondani, hányan vesztették életüket, de nagyon sok a holttest a helyszínen” – közölte egy rendőrségi szóvivő.

Az incidens az Afganisztánnal határos Badzsaur körzetben, a Dzsamiat Ulema-i-Iszlam (JUI-F) pakisztáni konzervatív iszlamista párt rendezvényén történt, ahol több százan voltak jelen. A merénylet elkövetőjeként eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett. Az iszlamista párt ugyanakkor már a múltban is célpontja volt terrortámadásoknak.

Maulana Fazl-ur-Rehman, a párt elnöke az afganisztáni tálibok hatalmának egyik támogatója a szomszédos országban. Pártja az iszlámábádi kormánykoalíció tagja. 2023 őszén Pakisztánban parlamenti választások esedékesek. Terrorszervezetek a múltban gyakran követtek el merényleteket politikai rendezvények ellen Pakisztánban.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban