Na hlavný obsah

Egyedül vág neki a parlamenti választásoknak a szlovák kalózpárt

A Pirátska Strana Slovensko egyedül méretteti meg magát az őszi előrehozott parlamenti választásokon. A párt kaotikusnak, koordinálatlannak és értelmes tartalmat nélkülözőnek tartja a demokratikus pártok összefogását - tájékoztatott Zuzana Šubová pártelnök.

Zuzana Šubová, a Pirátska Strana Slovensko elnöke 2023. május 26-án.
Foto: SITA

Zuzana Šubová szerint a szlovák kalózok átláthatóak lesznek, illetve transzparens számlát hoztak létre, azon keresztül bonyolítják le az összes pénzügyi tranzakciót. Működése során a párt teljes mértékig lakossági adományokra kíván hagyatkozni.

Célja, a cseh kalózokra és választási sikereikre építeni. A Pirátska Strana Slovensko (PSS) a marketing és a választási kampány lebonyolítása tekintetében is együttműködik a cseh kalózokkal.

Programjaink nagyon hasonlóak és párhuzamosak lesznek, mert az egyes államokban működő kalózok ugyanazon tézisekre építenek“ – magyarázta Šubová, aki szerint pártja 5 százalék feletti választási eredményt remél.

Szakmailag hozzáértőnek érezzük magunkat. Javítani kell a társadalom jelenlegi helyzetén. A társadalom megosztott. Az államot hozzá nem értő módon irányították, a kompetenciára fogunk koncentrálni“ – mondta Šubová. Hozzátette: a párt prioritása a korrupció elleni küzdelem lesz. A szlovák kalózok az Európai Unióban „horgonyoztak le”, és annak elvei betartására törekszenek.

A párt első alelnöke Michal Pírek, a második alelnöke Dajana Maxian Rosová. A párt tagjai közé tartozik például a rafting világbajnok Veronika Kvetáková és a művész Peter Uličný.

A Pirátska Strana Slovensko 2019-ben alakult. A három évvel ezelőtti parlamenti választásokon nem indult.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban