Na hlavný obsah

A Smer-SD megkérdőjelezi a Kuciak-gyilkosság kivizsgálását

A párt szerint a rendőrség nem foglalkozott azzal a gyanúval, hogy az áfacsalásokat elkövető bandának lehetett köze az újságíró meggyilkolásához.

A Smer-SD megkérdőjelezi a Kuciak-gyilkosság kivizsgálását
Foto: TASR

A Smer-SD megkérdőjelezi a Kuciak-gyilkosság kivizsgálását. A párt szerint a rendőrség nem foglalkozott azzal a gyanúval, hogy Ján Kuciak újságíró meggyilkolásához egy áfacsalásokat elkövető bandának lehetett köze, amelyről cikkeket írt. Erről Rober Fico, a párt elnöke, és Robert Kaliňák, a párt elnökségének tagja beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Andruskó is közvetlen kapcsolatban volt áfacsaló bandákkal. Ezeknek a csoportoknak az egyes tagjai most az együttműködő vádlottak közé tartoznak” – mondta Kaliňák.

Fico arról beszélt, hogy több ügy Daniel Lipšic különleges ügyészhez köthető. Fico szerint a Kuciak-gyilkossággal megpróbálták megbélyegezni a Smer-SD-t, Lipšic pedig az áldozatok hozzátartozóit képviselte és hozzáférése volt az aktákhoz. Kijelentette, hogy a különleges ügyésznek nincs biztonsági átvilágítása, emellett személyesen ismeri és korábban többször beszélt Alena Zsuzsová elítélttel.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban