Na hlavný obsah

A Hlas-SD felszólítja a miniszterelnököt, hogy vegye elejét a busás lelépti díjaknak az állami vállalatoknál

A parlamenten kívüli Hlas-SD felszólítja Ódor Lajos miniszterelnököt, hogy utasítsa a minisztereket, hogy vegyék górcső alá az állami vállalatok nyereségének elosztását, és akadályozza meg a kirívóan magas végkielégítsek kifizetését.

Peter Pellegrini.
Foto: SITA

A parlamenten kívüli Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini május 24-i, szerdai sajtótájékoztatóján rámutatott: az állami tulajdonú Légi Navigációs Szolgáltatónál (LPS) csaknem 1,5 millió euró jutalmat készülnek elosztani, holott kifizetetlen pénzek okán a vállalatot alkalmazottai perbe fogták.

„Szeretném felszólíani a hivatalnokkormány valamennyi miniszterét arra, hogy részvényesi jogok gyakorlásával sürgősen tájékozódjanak a többi részvénytársaságban uralkodó állapotokról, mert az adóbevallások időszakában vagyunk, s ilyenkor sok felügyelőbizottság és igazgatótanács dönt a nyereségelosztásról. Ezen nyereség egy részét többek, a szerintük jól elvégzett munka jutalmaként, saját számlájukon akarják majd tudni“ – mondta Pellegrini.

Szerinte Heger Eduard kormányának megszűnése is erre ösztönözheti az állami jelölteket, hiszen posztjaik hamarosan megszűnhetnek.

A Hlas-SD vezetője azt is üdvözölné, ha a szakértői kormány tagjai előre lemondanának a hivatalból való távozásuk után őket megillető végkielégítésről, vagy ha azt jótékony célra fordítanák. Ennek szükségességét Pellegrini rövid megbízatásukkal indokolta.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban