Na hlavný obsah

Milyen politikai stratégiával állnak elő a szlovákiai pártok az előrehozott választások előtt?

A politikai pártok készülnek az előrehozott parlamenti választásokra. A lakosság apolitikusséga nagyban meghatározza az eredmények kimenetelét.

Milyen politikai stratégiával állnak elő a szlovákiai pártok az előrehozott választások előtt?
Foto: TASR

Életünk számos területét elkerülhetetlenül befolyásolja a politika. Egy hírportál által elvégzett felmérésből kiderül, hogy a legtöbben egyetértünk azzal, hogy a politika mindenütt jelen van és a mindennapjaink szerves része, ennek ellenére mégsem vesszük ki belőle a részünket olyan mértékben, amilyenben kellene.

Az apolitikus hozzáállásnak is lehetnek politikai következményei, a választópolgárok is felelősek abban, hogy a mindenkori választásokon az ország és a lakosság számára mennyire kedvező eredmény születik. A szavazáson való részvételi arány remekül letükrözi azt, hogy az adott országban milyen állapotban van a demokrácia és milyen a politikai kultúra.

A szlovák parlamentbe igyekvő pártok nagy erővel a szeptember végén tartott előrehozott választásokra készülnek. A kampány során az egyik fő feladatuk az, hogy minél több választásra jogosult állampolgárt szólítsanak meg azzal, hogy járuljanak az urnák elé és demokratikus úton hozzanak döntést arról, hogy milyen irányba haladjon az ország. Különböző víziókkal, ideológiákkal, megoldási lehetőségekkel és politikai üzenetekkel kell arra késztetniük Szlovákia lakosságát, hogy éljenek a demokratikus döntéshozatali lehetőségükkel és döntsenek az ország sorsáról.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban