Na hlavný obsah

A hónap végéig lezárnák a parlament ülését a képviselők

A parlamenti képviselők március 31-ig, péntekig szeretnék lezárni a mostani 88. ülést, illetve a sorra nem kerülő programpontokat a plénum következő, májusban esedékes ülésén tárgyalnák meg.

Boris Kollár
Foto: TASR/Jaroslav Novák

A parlamenti képviselők március 31-ig, péntekig szeretnék lezárni a törvényhozás jelenleg folyó 88. ülését. Mindazon programpontok, amelyeket addig nem sikerül megvitatniuk, áthelyezésre kerülnek a következő, májusban esedékes menetrend szerinti ülésre – tájékoztatott a házbizottsági ülést követően Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke.

Tekintettel arra, hogy több pont is elmarad, Kollár közölte, hogy a bizottsági ülésen olyan megállapodás született, hogy az előadók távolmaradását csak egy alkalommal fogják akceptálni. Ha ugyanezen okból kifolyólag egy adott programpont megtárgyalása ismételten meghiúsulna, akkor azt egy ügyrendi javaslattal automatikusan a következő ülésre helyezik át.

A plénum mindemellett a törvényhozás májusi ülésére halasztotta a házszabály a jogalkotási folyamat egyes határidőit megváltoztatni hivatott, az SaS műhelyéből származó módosító javaslatát.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban