Na hlavný obsah

Észak-Korea – újfent – felkészül egy esetleges háborúra

Észak-Kórea felkészül egy esetleges valódi háborúra -  közölte a kommunista ország hírügynöksége.

Észak-Korea – újfent – felkészül egy esetleges háborúra

A Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elnöklésével nemrég megtartott ülésén az országot irányító Koreai Munkapárt központi katonai bizottsága, a háborús elrettentéssel kapcsolatos további, hatékonyabb intézkedésekben állapodott meg.

Az észak-koreai média úgy fogalmazott:

„Az Egyesült Államok és Dél-Korea háborús provokációi vörös vonalhoz közelednek.”

A vélt helyzetre reagálva csütörtökön az észak-koreai hadsereg rakétatesztet hajtott végre, Kim Dzsong Un pedig elrendelte, hogy az ország hadserege fokozza a felkészülést egy esetleges „valódi háborúra”

Minderre azután került, sor, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn megindította a Freedom Shield (Szabadságpajzs) nevű hadgyakorlatát. Szöul és Washington közös manőverei ellen Phenjan többször tiltakozott, a műveleteket pedig egy Észak-Korea elleni támadás főpróbáinak nevezve. 

Az Egyesült Államok és Dél-Korea a kommunista állam ballisztikus rakétaprogramját nevezi meg a hadgyakorlatok egyik okaként. Észak-Korea ugyanis tavaly több mint 70 rakétakísérletet hajtott végre, köztük számos alkalommal interkontinentális ballisztikus rakétával (ICBM) is, megsértve ezzel az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatait.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban