Na hlavný obsah

A védelmi miniszter tagadja, hogy már Ukrajnában lennének a szlovák vadászgépek

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter cáfolta a híreket, melyek szerint a szlovák MiG-29-eseket már odaadták Ukrajnának. Pozsony kész erre, de csakis akkor, ha a vadászgépek hiánya pótolva lesz. Konkrét egyezség esetén a javaslatot a kormány és a parlament elé terjeszti.

Jaroslav Naď
Foto: SITA

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter elutasította azokat a híreket, melyek szerint a szlovák MiG-29-es vadászgépeket már odaadták volna Ukrajnának.

A tárcavezető a Markíza televízió vasárnapi műsorában elmondta, Szlovákia készen áll oda adniőket, de csakis akkor, ha pótolva lesz a hiányuk. Konkrét egyezség esetében a javaslatot a kormány és a parlament elé terjeszti.

Vitapartnere Juraj Blanár a Smer-SD alelnöke elismételte, pártja továbbra is elutasítja a fegyverek szállítását Ukrajnának.

Naď megismételte, hogy az említett vadászgépek Szlovákia számára használhatatlanok, ráadásul rendszeres karbantartásuk is költséges.

Blanár szerint azonban a kormány az ilyen jellegű döntésekkel a háború felé húzza az országot, ráadásul nincs joga arra, hogy ilyen fontos kérdésben döntsön. Hozzátette, a Smer-SD a béke elérését szorgalmazza Oroszország és Ukrajna között.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban